Termeni si conditii

1. TERMENI DEFINITORII

Magazinul virtual artcore.ro comercializeaza produse refurbished si second hand, din categoriile de produse: laptopuri, monitoare, UPS, calculatoare, licente software, imprimante, workstation, componente, servere, retelistica, accesorii. Termenii şi condiţiile generale se vor aplica tuturor vânzărilor de produse de către Vanzator prin intermediul magazinului virtual artcore.ro către Cumpărător şi pot suferi actualizari, ultima varianta fiind disponibila in aceasta pagina a site-ului. Astfel, următorii termeni semnifica: Cumpărător - persoană, firmă, companie sau altă entitate juridică ce emite o Comandă. Vânzător - societatea comercială SC DOMO MEDIA SRL, având sediul social în Iasi, Str. Olari, nr.4, judeţul Iasi, nr. de înregistrare la Registrul Comerţului: J22/1913/2009, CIF: RO26250191. Bunuri şi Servicii - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele şi serviciile menţionate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului. Comandă - un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător şi Cumpărător prin care Vânzătorul este de acord să livreze produsele şi Cumpărătorul este de acord să primească aceste produse şi să facă plata acestora. Contract - o Comandă confirmată de către Vânzător (prin emiterea unei facturi proforme si incasarea avansului). Drepturi de proprietate Intelectuală - toate drepturile materiale, dreptul de autor şi drepturi în natură de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate şi înregistrări ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus. Specificaţii - toate specificaţiile şi/sau descrierile produselor aşa cum sunt precizate în Comandă.

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin plasarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul artcore.ro, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile. Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei: a. Comanda (va contine datele clare de livrare si facturare) si conditiile sale specifice b. Specificatiile Cumparatorului c. Termeni si conditii Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Contractul intra in vigoare dupa acceptarea comenzii de catre Vanzator fie verbal prin telefon, fie electronic (prin email) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Nu se considera nicio comanda neconfirmata ca avand valoarea unui contract. Actualul Contract va intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

3. OBLIGATIIILE VANZATORULUI

a. Vanzatorul va onora comenzile, utilizandu-si cunostintele sale tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra in timp util produsele care satisfac cerintele, nevoile si caracteristicile Cumparatorului. b. artcore computers nu garanteaza ca descrierea produselor sau orice alt continut al site-ului este lipsit de erori sau ca este complet. artcore computers nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi facuta responsabila pentru orice pagube aparute prin folosirea in orice fel a produselor achizitionate prin intermediul acestui site. artcore computers nu garanteaza si nici nu va putea fi considerata responsabil in cazul in care produsele achizitionate nu corespund scopului pentru care au fost achizitionate. De asemenea, artcore computers nu raspunde si nici nu va fi facuta responsabila pentru functionarea site-ului, informatiile, continutul, materialele sau produsele de pe site. Produsele (atunci cand este cazul) sunt insotite de certificate de garantie ale producatorilor. Artcore computers nu va fi responsabil in cazul oricaror neconcordante sau lipsuri in ceea ce priveste produsele, calitatea acestora sau orice alte aspecte privind aceste produse. Orice reclamatie va fi adusa la cunostinta www.artcore.ro in maximum 24 de ore de la receptionarea produselor, urmand ca aceasta sa fie transmisa furnizorului produselor respective, spre solutionare. c. Comunicarea cu magazinul - se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea "contact". Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

4. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informatiile primite de la Vanzator. De asemenea, numele site-ului este proprietatea Vanzator-ului si nu poate fi preluat, copiat sau folosit, fara acordul scris al proprietarului.

5. CONFIDENTIALITATE – PUBLICITATE

Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris la Vanzatorului si dupa obtinerea unui angajament de confidentiabilitate din partea celui care le primeste. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, site-ul artcore.ro are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra. Vanzatorul asigura confidentialitatea si securitatea informatiilor transmise. Datele clientilor nu pot fi folosite, si nici furnizate altor parti.

6. TERMENE SI PENALITATI

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau demarare a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii. Cumparatorul va avea dreptul sa revendice daune suplimentare de la Vanzator, cand este permis de lege, in cazul neindeplinirii totale sau partiale din partea vanzatorului a executarii Contractului in conformitate cu termenele stabilite. In cazul in care Cumparatorul intarzie din vina sa plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de Vanzator, este obligat la plata unei penalitati de 0,5% pe zi din suma datorata. In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in termen de 15 zile lucratoare.

7. FACTURARE – PLATI

Comanda contine date despre pretul produselor, modalitatea de plata si termenul de plata. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru produsele livrate, Cumparatorul avand obligatia de a furniza datele necesare facturarii conform cu legislatia in vigoare.

8. RISCURI SI RESPONSABILITATI

a. Livrare Vanzatorul se obliga sa expedieze produsele plasate de Cumparator intr-o comanda, dupa ce aceasta a fost confirmata. b. Transport - Ambalare Transportul produselor se va face prin curierat, ambalate corespunzator de catre Vanzator, de asemenea se va asigura si transmiterea documentelor aferente. Vanzatorul va efectua livrarea produselor pe teritoriul Romaniei.

9. POLITICA DE RETURNARE

Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice. Astfel, consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Renuntarea la cumparare in termen de 14 zile se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc. Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 30 de zile de la retur.

10. GARANTII

5 ani garantie Beneficiezi de 3 ani garantie standard pentru produsele refurbished din grupele calculatoare, monitoare, laptopuri, workstation si poti beneficia de 2 ani suplimentar de garantie. Cum poti face asta? Creeaza-ti cont si primesti gratuit 2 ani suplimentar de garantie pentru toate produsele refurbished: calculatoare, monitoare, laptopuri si workstation.

11. TRANSFERUL PROPRIETATII

Proprietatea asupra produselor va fi transferata la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia specificata in comanda (intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier). In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora.

12. FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

13. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre organizator si participantii la campanie se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.

14. PREVEDERI DIVERSE

Partile in contract vor fi considerate cantractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau creea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract